Italiaanse kwaliteit kranen

Zucchetti Kos

Zucchetti is een Italiaans familiebedrijf dat in 1929 is opgericht en producent van stijlvolle chrome kranen die met passie en smaak ontwikkelt zijn door bewogen architecten van internationale faam, zoals Antonio Rodriguez, Ludovica en Roberto Palomba. De kranen van Zucchetti zijn een lust voor het oog en een sieraad in uw badkamer.

De wereld van Zucchetti is gebaseerd op een zorgvuldige keuze van smaak en functionaliteit. Sculpturale objecten zijn gemaakt om te worden overwogen en te bewonderen, maar niet alleen dat. Elk product is een speciale zoektocht naar vorm en materie, dat mag worden aangeraakt, gevoeld en ervaren dag na dag.

Elk van de Zucchetti series heeft zijn eigen esthetische 'roeping' , dat een specifieke architectonische taal herinnert. Afgelopen jaren heeft Zucchetti dan ook samen gewerkt met architecten van internationale faam, zoals Matteo Thun, Antonio Rodriguez,  Sordina Barbara,  Raul Barbieri,  Ludovica en Palomba Roberto.

Welkom in de wereld van simple but never ordinary. Welkom in de wereld van Zucchetti.

Bekijk en download hier de catalogus van de Zucchetti Kos Helm collectie.

Bekijk de catalogus

Helm, gesigneerd door Lopez Quincoces, zou een "absoluut", iconisch object kunnen worden genoemd dat het klassieke archetype van de kraan met gekruiste handgrepen neemt en het verandert in cilindrische volumes die zijn gedeconstrueerd en vervolgens gereconstrueerd, met zorgvuldig ontworpen proporties.

''I start from complex ideas to then get to a synthesis and find a style that will most effectively stand the test of time and circumvent trends”. David Lopez Quincoces''

The best quality from Italy

Helm is de eerste lijn stalen kranen die Zucchetti op de markt heeft gebracht, zowel in versies met één hendel als met drie gaten. Het ontwerp is verrijkt door de introductie van kleuren, texturen, verticale ribbels en kartels om de esthetiek van het product uit te breiden en te diversifiëren, waardoor het tegelijk voortreffelijk, brutalistisch en ultrachique is.


Geometric

Helm begon met pure geometrische vormen en combineerde ze om een ​​veelzijdige lijn te creëren met een brede aantrekkingskracht die bijzonder goed geschikt is voor de wereld van de architectuur. Het biedt verschillende oplossingen voor de vraag van de markt, in alle soorten ruimtes: van commercieel tot hotel/contract en particuliere woningen.